Kunstcommissie Harenkarspel

Kunstcommissie Harenkarspel

Kunstroute Kunst-op-locatie

De Kunstcommissie Harenkarspel organiseert jaarlijks eind mei een kunstroute door een aantal dorpen in de voormalige gemeente Harenkarspel. Het is een gratis fiets- en wandelroute getiteld Kunst-op-locatie.

In 2019 wordt Kunst-op-locatie voor de 10e keer georganiseerd. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei voert de route door de dorpen Tuitjenhorn, Kalverdijk en Waarland.

Aan het eind van elk jaar worden kunstenaars in de betreffende dorpen via de dorpsbladen, Schager Courant, Schagen FM en dergelijke uitgenodigd om deel te nemen. Dit kunnen zowel amateurs, semiprofs als professionele kunstenaars zijn. Er is ieder jaar een grote verscheidenheid aan getoonde kunstuitingen, o.a. schilderijen, tekeningen, foto’s, beelden en keramiek.

Tijdens Kunst-op-locatie exposeren vrijwel alle kunstenaars in eigen atelier, huis, tuin, schuur. Het biedt deelnemende kunstenaars de gelegenheid ook binnen het eigen dorp hun werk te laten zien. Zo draagt Kunst-op-locatie bij aan de leefbaarheid en cohesie binnen de dorpen.

Door een professioneel vormgegeven folder en poster, persberichten, via facebook: KunstopLokatie.nl en de website: www.kunst-op-locatie.nl trekt Kunst-op-locatie ieder jaar enige honderden fietsers/ wandelaars, zowel uit de gemeente Schagen als uit de wijde omgeving.

Workshops voor de jeugd in de voorjaarsvakantie

De Kunstcommissie Harenkarspel organiseert in de voorjaarsvakantie een aantal creatieve workshops. Zo kunnen kinderen tussen 6 en ongeveer 12 jaar op een laagdrempelige manier kennismaken met diverse kunstvormen. De workshops vinden plaats in de dorpen waar Kunst-op-locatie zich dat jaar afspeelt.

De door de kinderen gemaakte werkstukken worden tijdens Kunst op locatie tentoongesteld.  

Informatie: www.kunst-op-locatie.nl en facebook: KunstopLokatie.nl

Of mail naar: info@kunst-op-locatie.nl

 

 

 

 

Deel dit op Social Media

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd of opgeslagen. Velden met een * zijn verplicht.

Nieuwsbrief Amuse

Agenda

1 november tot 6 december 2022 Expositie in Bibliotheek Schagen
1 november / 08:00 - 6 december / 17:00
1 november tot 13 december 2022 Expositie in Bibliotheek Tuitjenhorn
1 november / 08:00 - 13 december / 17:00
1 november tot 31 december 2022 Expositie Jeanne Lienos in De Etalage
1 november / 08:00 - 31 december / 17:00
1 december 2022 Film: Beautiful Beings in Scagon de Luxe
1 december / 14:00 - 1 december / 17:00
1 december 2022 Film: Les Passagers de la Nuit
1 december / 20:00 - 1 december / 22:30

Zoeken