Agenda

Laden Evenementen

Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

6 juli 2021 Online Kunstlezing over New York

6 juli / 19:30 - 21:00

€5,00

Online Kunstlezing over New York.

In deze virtuele reis neemt Krzysztof van Bureau Boeiend ons mee naar de overkant van de oceaan en komt al die diversiteit en rijkdom van de stad New York aan de orde.

Sinds de Tweede Wereldoorlog is New York een van de onbetwiste kunstcentra van de wereld. Vooraanstaande musea met rijke collecties, invloedrijke galeries en wereldberoemde kunstenaars zetten al decennia lang de toon.

Natuurlijk krijg je een historisch overzicht van de ontwikkeling van de nederzetting Nieuw-Amsterdam tot de huidige wereldstad. Daarin is veel ruimte voor hoe de kolonie Nieuw-Nederland eruit zag en wat we daar tegenwoordig nog van zien. We buigen ons over de explosieve groei en de immigratie in de negentiende eeuw. Met die groei volg je de architectuurstijlen: historiserende wolkenkrabbers in de vorm van een kathedraal, het prachtige art deco, het strakke modernisme en tot slot het postmodernisme.

Hoe werkt het?
Reserveer een toegangskaart via onze ticketshop. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Op de dag van de lezing ontvang je rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.

Deel dit op Social Media

Zet dit in mijn agenda

Gegevens

Datum:
6 juli
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€5,00
Site:
www.kopgroepbibliotheken.nl

Locatie

Bibliotheek Schagen
Torenstraat 1A
Schagen,
+ Google Maps