Agenda

Laden Evenementen

Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 mei 2022 Herdenkingsconcert door Appassionata in Grote Kerk Schagen

4 mei / 20:45 - 22:00

Gratis

Appassionata brengt Herdenkingsconcerten in mei!

Appassionata, koor en orkest van Muziekpraktijk Karel Kok in Schagerbrug, voeren in mei twee keer een bijzonder Herdenkingsconcert uit in de Grote Kerk op de Markt in Schagen. Dit concert zou oorspronkelijk in 2020 ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding worden uitgevoerd maar moest toen worden geannuleerd vanwege alle maatregelen.

Dit concert wordt nu uitgevoerd op zondag 1 mei, aanvang 14.00 uur, en op woensdag 4 mei na de herdenkingsplechtigheden, aanvang 20.45 uur. Het concert duurt 75 minuten.

Op het programma staan twee stukken voor koor en orkest: “Stabat Mater” van Josef Rheinberger, over Maria, de moeder van Jezus, en “The Ways of Zion Do Mourn” van Georg Friedrich Händel over Queen Caroline van Engeland. Twee indrukwekkende werken die uitstekend passen bij de sfeer rond de herdenkingen in mei. De componisten hebben harmonieuze, aansprekende muziek geschreven die de luisteraar zal meevoeren en boeien. Ingetogen, uitbundig en ook ontroerend, muziek die van hart tot hart gaat.

Koor en orkest staan onder leiding van dirigent Karel Kok. Houd de datum vrij en kom genieten van de schoonheid van deze muziek!

De toegang is vrij maar er wordt wel geadviseerd om nu alvast te reserveren via email-adres karelkok@xs4all.nl

Bijlage: foto van Queen Caroline van Brandenburg- Ansbach

 

 

 

 

Deel dit op Social Media

Zet dit in mijn agenda

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
20:45 - 22:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Grote kerk Markt Schagen
Markt
Schagen, Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.kerkopdemarktschagen.nl/