Agenda

Laden Evenementen

Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

23 augustus tot 21 september 2021 Expositie in Bibliotheek Tuitjenhorn

23 augustus / 08:00 - 21 september / 17:00

Gratis

Kunst in de bibliotheek van Tuitjenhorn

 

Voor inspirerende kunst hoeft men niet ver te reizen. Tot en met 21 september exposeren drie kunstenaars met hun werk in de bibliotheek van Tuitjenhorn. De werken van Joke Dam, Annette Gaijaard en Rein Veldboer zijn verschillend van  aard, maar hebben één ding gemeen: ze zijn allen de moeite waard om te komen bekijken.

Annette Gaijaard exposeert in de bibliotheek haar leporello’s. Een leporello is een boekje dat bestaat uit een meermaals gevouwen strook papier. De naam is afkomstig uit de opera ‘Don Giovanni’ van Mozart. Leporello was de knecht van Don Juan en hij hield de veroveringen van zijn meester bij in een boekje, oftewel de leporello. “Mijn leporello’s maak ik met aquarellen en pentekeningen, vaak aangevuld met gekalligrafeerde gedichten of haiku’s,” aldus Gaijaard.

Rein Veldboer toont zijn ‘letterkapwerk’. “Ik hou van het ‘ambachtelijke’ van werken in hout. Dit handwerk heeft veel meer charme, dan het technisch perfecte resultaat van de computer met een freesmachine,” zegt Veldboer. Als beeldhouwer is Veldboer gewend om driedimensionaal te werken, en dit keer dus ook met teksten. In sommige werken combineert Veldboer tekst met een afbeelding, zoals bij ‘iedere angst is een tralie van je eigen gevangenis’ .

Ook het werk van Joke Dam is in de bibliotheek van Tuitjenhorn te bekijken. Haar abstracte schilderen schilderde zij ‘vanuit het hart naar mijn hand’. De opbrengsten van haar werken gaan naar de Linda-foundation.

De werken van Dam, Gaijjaard en Veldboer zijn tijdens de openingstijden van de bibliotheek gratis te bekijken. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.

Deel dit op Social Media

Zet dit in mijn agenda

Gegevens

Begin:
23 augustus / 08:00
Einde:
21 september / 17:00
Kosten:
Gratis
Site:
www.kopgroepbibliotheken.nl

Locatie

Bibliotheek Tuitjenhorn
Oostwal 6
Tuitjenhorn, 1747EZ
+ Google Maps