Agenda

Laden Evenementen

Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

24 april 2022 Amstel Saxofoon Quartet in Dirkshorn

24 april / 15:00 - 17:00

€15,00

Amstel Saxofoon Quartet & Una Cintina

Cultureel Dirkshorn, presenteert op zondag 24 april 2022 met trots een optreden van het internationaal bekende Amstel Quartet, een saxofoonquartet uit Amsterdam in combinatie met de organist Una Cintina.

Het kwartet bestaat uit Remco Jak – sopraansax, Olivier Sliepen – altsax, Bas Apswoude – tenorsax en Harry Cherrin – baritonsax.

Kameleontisch en gepassioneerd, zo zou je de vier saxofonisten van het Amstel Quartet het best kunnen omschrijven. Want of het nu om oude muziek gaat of de allernieuwate klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek – als je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres.

Technische beperkingen lijken niet te bestaan en muzikale grenzen  zijn er vooral om te overschrijden. Die avontuurlijke houding heeft het viertal wereldwijd een grote hoeveelheid bewonderaars opgeleverd met optredens in het Amsterdamse Concertgebouw, de Carnegie Hall in New York en optredens in allerlei landen in Europa, maar ook in China, Japan en Canada, waar ze diverse internationale  prijzen hebben gewonnen.

Inmiddels zijn er al 11 CD’s van hun hand verschenen, waarbij de laatste CD, American Dream, prachtige recensies heeft mogen ontvangen.

Niet voor niets noemde de Nederlandse pers het Amstel Quartet “Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld”.

Una Cintina werkt als organist en dirigent in kerken in Amsterdam, Hoofddorp en Nigtevecht.

Als concertorganist treedt ze in heel Europa op, regelmatig samen met koren en orkesten en deze keer samen met het Amstel Quartet.

Het programma ziet er als volgt uit:

Arvo Pärt –  Solfeggio, Pari Intervallo, Summa
Georgs Pelecis – Gaudeamus  en  II en IV
-pauze-
Philip Glass – Mad rush
Maxim Shalygin – Songlessness
Philip Glass  – Mishima

Reserveren: info@cultureeldirkshorn.nl

 

Deel dit op Social Media

Zet dit in mijn agenda

Gegevens

Datum:
24 april
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€15,00