Agenda

Laden Evenementen

Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

14 december 2020 Kunst Verklaard – Kunst en Mode 2x

14 december 2020 / 20:15 - 22:30

€15,00

KUNST VERKLAARD  met Kunst en Mode

RONALD KOLK: Ambachtelijk Couturier en Kunstenaar vertelt en showt

Als mode en kunst al geen broer en zus zijn, dan zijn ze in ieder geval neef en nicht. Met schoonheid als raakvlak in hun DNA. Zeker, je kunt daarover praten, maar je moet het ook zien. Ronald Kolk onderbouwt zijn betoog vanavond dan ook met een professioneel gepresenteerde modeshow.

Kolk heeft al bijna 25 jaar een eigen couturehuis.  Hij kleedde sterren als Grace Jones en Liesbeth List. Zijn credo is terug te vinden in een blog in ’Fifty&Me’. Daarin noemt hij zich een  barokke ontwerper, die veelvuldig gebruik maakt van bijzondere stoffen, kiest voor vrouwelijke vormen en oog heeft voor detail. Het gebruik van pailletten en borduurwerk is daar een voorbeeld van. Maar vooral de kragen en de manchetten zijn kenmerkend en herkenbaar zijn voor de couture van Ronald Kolk.

De relatie tussen kunst en mode is een almaar terugkerende discussie. Daarbij vormen de bekende Mondriaan-collectie van Yves Saint Laurent en de souper dresses van Andy Warhol koren op de molen van degenen, die kunst en mode graag arm in arm zien gaan.
Kolk omarmt de relatie tussen tijdsgeest en mode: Hij vindt de stijl van de roaring twenties niet alleen heel mooi, maar ook interessant omdat die periode kenmerkend is voor de opkomst van sterke vrouwen, zoals Marlene Dietrich en Greta Garbo. Supervrouwelijk, maar toch vrouwen die hun mannetje konden staan.

Datum: maandag 14 december 2020
Aanvang: 20.15 uur ( OOK OM 16.00 uur
Entree: € 15,00  CJP: € 7,50 euro
Eindtijd 22.15 uur

 

 

 

Deel dit op Social Media

Zet dit in mijn agenda

Gegevens

Datum:
14 december 2020
Tijd:
20:15 - 22:30
Kosten:
€15,00
Site:
www.scagondeluxe.nl

Locatie

Scagon de Luxe Theater
Torenstraat 1
Schagen, 1741 CB Nederland
+ Google Maps