Agenda

Laden Evenementen

Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

11 augustus 2021 Online Kunstlezing Istanbul

11 augustus 2021 / 19:30 - 21:00

€5,00

Virtuele kunstreis naar Istanbul       

Veel mensen zullen deze zomer nog geen verre reizen maken. Daarom organiseert KopGroep Bibliotheken online lezingen over een aantal interessante steden. Op 11 augustus voert de reis langs de Turkse stad Istanbul en op 7 september is de bestemming Athene. Steden die bijzonder zijn vanwege hun culturele schatten, prachtige architectuur en historische rijkdom. De deelnemers worden tijdens deze virtuele kunstreis rondgeleid door Krysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend.

Het hart van Turkije
Op woensdagavond 11 augustus neemt de enthousiaste kunsthistoricus het publiek virtueel mee naar de enige stad die op twee continenten ligt en drie namen heeft gekend: Byzantion, Constantinopel en, zoals het vandaag heet, Istanbul. De stad werd halverwege de zevende eeuw voor Christus door Griekse kolonisten gesticht. In 330 veranderde Byzantion in Constantinopel en werd het de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Toen de Turken de stad in 1453 innamen kreeg ze haar huidige naam. Van deze zevenentwintig eeuwen aan geschiedenis zijn er in het hedendaagse Istanbul nog altijd sporen te vinden. In de lezing komt deze rijke historie van de stad, die al anderhalf millennium door de Byzantijnse Hagia Sophia wordt gedomineerd en waar het hart van Turkije klopt, uitgebreid aan bod.

Hoe werkt het?
Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl

 

Deel dit op Social Media

Zet dit in mijn agenda

Gegevens

Datum:
11 augustus 2021
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€5,00
Site:
www.kopgroepbibliotheken.nl

Locatie

Bibliotheek Schagen
Torenstraat 1A
Schagen,
+ Google Maps