Agenda

Laden Evenementen

Alle evenementen

11 augustus 2021 Online Kunstlezing Istanbul

11 augustus / 19:30 - 21:00

€5,00

Verzorgd door Bureau Boeiend

Zevenentwintig eeuwen geschiedenis in de hoofdstad van twee keizerrijken. Istanbul is voor ieder wat wils: van de Oudheid tot nu.

Byzantion, Constantinopel, Istanbul: het zijn drie namen voor dezelfde stad. Ze werd halverwege de zevende eeuw voor Christus door Griekse kolonisten gesticht op een uiterst strategisch gelegen landtong, want aan drie zijden door water omgeven en aan de enige waterweg die de Zwarte Zee met het bassin van de Middellandse Zee verbindt.

Byzantion werd met zijn nieuwe naam Constantinopel in 330 de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Ook toen de Turken de stad in 1453 innamen, mocht ze zich hoofdstad blijven noemen, maar nu als Istanbul. Uit al die perioden zijn er in het hedendaagse Istanbul sporen te vinden.

Ga mee op tijdreis naar de enige stad die op twee continenten ligt, de stad die al anderhalf millennium door de Byzantijnse Hagia Sophia wordt gedomineerd en waar het hart van Turkije klopt.

Hoe werkt het?
Reserveer een toegangskaart via onze ticketshop. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet via het programma Zoom. Op de dag van de lezing ontvang je rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.

Deel dit op Social Media

Zet dit in mijn agenda

Gegevens

Datum:
11 augustus
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€5,00
Site:
www.kopgroepbibliotheken.nl

Locatie

Bibliotheek Schagen
Torenstraat 1A
Schagen,
+ Google Maps