Agenda

Laden Evenementen

Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

1 november 2020 Klaas Bakker beeldend concert Venetië

1 november 2020 / 14:00 - 15:30

€10,00

Klaas Bakker twee maal een bijzonder ’beeldend’ concert

Klaas Bakker: Pianist. Hij treedt al meer dan vijftien jaar op met live gespeelde licht-klassieke pianomuziek rond een bepaald thema. Dit, gecombineerd met gelijktijdig vertoonde filmbeelden (door hemzelf opgenomen en gemonteerd) en afgewisseld met informatieve toelichtingen.
Deze zondag richt Bakker in een tweetal concerten het oog op Venetie en Eiland Engeland. Venetië ademt het ritme van de zee en trekt daarmee miljoenen bezoekers per jaar. Ook al is haar culturele glorietijd allang voorbij. Toch inspireerden Canal Grande, gondels, bruggen, kerken, carnaval, glasblazen, Venetianen én de toeristen componisten als Gabrieli, Vivaldi en Wolf-Ferrari.

Eiland Engeland: Pianomuziek van componisten uit het Verenigd Koninkrijk en van het Europese vasteland. Met af en toe een knipoog naar het Engelse eilandgevoel en de Brexit-perikelen. Maar ook met fraaie filmbeelden van de Engelse zuidkust, overgaand in schilderijen die landschapsschilder William Turner maakte op dezelfde locaties Engelse zuidkust met zijn ruige rotspartijen, woeste zee, scheepsrampen, spectaculaire zonsopkomsten. In dit programma gaan ze op magische wijze over in filmbeelden van nu en omgekeerd
Twee concerten dus en beide aanraders voor ware muziekliefhebbers!

 

Datum: zondag 1 november 2020
Aanvang: 14.00 uur Venetië, het ritme van de zee
16.30 uur Eiland Engeland
Entree: per concert € 10,00

Eindtijden concerten resp. 15.30 en 17.45 uur

 

 

 

 

Deel dit op Social Media

Zet dit in mijn agenda

Gegevens

Datum:
1 november 2020
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
€10,00
Site:
www.scagondeluxe.nl

Locatie

Scagon de Luxe Theater
Torenstraat 1
Schagen, 1741 CB Nederland
+ Google Maps